Anlaşmalı boşanma davasında başarılı bir sonuç almak için bazı noktalara dikkat etmek önemlidir. İlk olarak, tarafların tüm konularda anlaşmaya varmış olmaları gereklidir. Nafaka, velayet, mal paylaşımı gibi konularda tam bir mutabakat sağlanmalıdır. İkinci olarak, anlaşmalı boşanma protokolünün hukuka uygun olarak hazırlanması gerekir. Üçüncü kural, evlilik süresinin en az bir yıl olmasıdır. Dördüncü olarak, davanın açılacağı mahkeme yetkili olmalıdır. Afyon boşanma avukatı, yetkili mahkemeye başvurarak süreci yönetir. Son olarak, tarafların duruşmaya bizzat katılması zorunludur. Bu kurallara uyarak anlaşmalı boşanma sürecinin hızlı ve sorunsuz ilerlemesi sağlanabilir.
Related Posts
Bilişim sistemine girme suçu TCK madde 243’te dört fıkra halinde düzenlenmiştir. İlk fıkraya göre “Bir bilişim sisteminin bütününe veya bir…
Pek kötü davranış, Türk Medeni Kanunu’nda belirtilen boşanma sebeplerinden biridir ve evlilik birliğinin temelden sarsılmasıyla sonuçlanan ciddi bir durumu ifade…
Nafakanın Ödenmemesi ve Tazyik Hapsi Nafaka borçlusunun borcunu ödememesi halinde 2004 sayılı İcra İflas Kanununun 344. Maddesine göre tazyik hapsi…
“İçtihat Metni”Mahkemesi :Asliye Ceza MahkemesiSuç : Görüntü veya seslerin kayda alınması suretiyle özel hayatın gizliliğini ihlalHüküm : CMK’nın 223/2-e maddesi…

Özel okullara kayıt esnasında taraflar arasında bir sözleşme imzalanır. Bu sözleşmelerde, okul ücretleri, ödeme şekli ve hizmet kuralları belirtilmektedir. Kayıt…
Uluslararası ticarette, taraflar arasında çıkan ihtilafların çözümü, genellikle mahkemeler yerine tahkim yoluyla gerçekleştirilir. Afyon Avukatlarının rehberliği, uluslararası ticaret hukukunda tahkim…
İş hayatında sektör ayırt etmeksizin işçi konumundaki her bireye maddi güvence sağlanmaktadır. Bu güvencelerden biri de kıdem tazminatıdır. Düzenli ve…
İcra hukuku, alacaklıların alacaklarını tahsil etmek amacıyla başvurdukları hukuki süreçleri düzenleyen önemli bir alan olarak karşımıza çıkar. Türk hukuk sisteminde,…
Çocuğun yerleştirilmesi davaları, genellikle çocuğun velayetinin hangi ebeveyn veya bakıcıya verileceği konusunda alınan mahkeme kararlarını ifade eder. Bu tür davalar,…
“İçtihat Metni”Başkasına ait kimlik veya kimlik bilgilerinin kullanılması suretiyle iftira suçundan sanık …’in, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 268/1 yollamasıyla…
“İçtihat Metni”MAHKEMESİ :Asliye Ceza MahkemesiSUÇ : HakaretHÜKÜM : Mahkumiyet KARAR Yerel Mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle, başvurunun süresi, kararın niteliği…
Afyon’da anlaşmalı boşanma davası açarken mahkemeye başvuru sürecinde dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Tarafların başvuruda yetkili mahkemeye gitmeleri önemlidir. Afyon…
İcra takipleri, alacaklıların borçlulara karşı alacaklarını tahsil etmek için başvurduğu hukuki süreçlerdir. İcra takipleri, icra ve iflas hukuku kapsamında yürütülen,…
Şantaj, bir kişinin başkasını tehdit ederek veya zorlama yoluyla haksız bir kazanç veya çıkar elde etmesi amacıyla gerçekleştirdiği bir eylemdir….
“İçtihat Metni” MAHKEMESİ :Asliye Hukuk MahkemesiDAVA TÜRÜ :Cinsiyet Değişikliğine İzin Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve…